Nou ja, dat vergt nog heel veel oefening, maar wat was het een leuke afsluiting van het eerste Koploperproject in Overijssel! Na de mooie bijeenkomst van vorige week, waarop de Koploperprijs werd uitgereikt aan Aebi Schmidt en alle deelnemers hun Koplopercertificaat ontvingen, hadden we vanmiddag een afsluitende evaluatiebijeenkomst.
Duurzaam golfen
Na de ontvangst in de gezellige kantine vertelden Niek Vreeman en Leon van den Barg eerst over deze bijzondere baan, die prachtig gelegen is in de bossen van het groene glooiende Vechtdal. Zeker voor zo'n baan midden in het groen is duurzaamheid belangrijk. Natuurlijk beheer van het terrein is uiteraard een belangrijke prioriteit, maar ook is veel aandacht voor energiegebruik, duurzaam inkopen, en milieuzorg. Hooge Graven is bovendien gecertificeerd voor het internationale GEO certificaat.
Golfclinic
De evaluaties combineren we meestal met een gezellige afsluiting. En ja, als een van de deelnemers de Golfclub Hooge Graven in Ommen is, dan is een golfclinic natuurlijk een passende afsluiting. Na afloop van de evaluatie kregen we een uitleg van een ervaren golfpro. Dat was ook wel nodig, want bijna niemand in de groep had nog ervaring. Toch er zat duidelijk talent in de groep, want sommige ballen schoten ver in de 'driving range'. Maar er waren ook heel veel bloopers. Er komt toch meer bij kijken dan je op het eerste gezicht denkt. We mochten oefenen met verschillende 'clubs', om te ervaren wat het verschil is, terwijl ervaren golfers ons instructies gaven. Al met al erg geslaagd!
Toch een hole in one?
Het Koploperproject met deze groep was toch wel een beetje een hole in one, want uit de evaluatie bleek dat alle deelnemers heel positief waren over hun deelname. Allemaal zouden ze andere bedrijven en organisaties zeker aanraden om ook mee te doen aan een Koploperproject. Naast dat het sowieso belangrijk is om als bedrijf met duurzaamheid bezig te zijn, gaf het project volgens de deelnemers ook veel inzicht en structuur, om het beter in de organisatie te kunnen borgen. De gebruikte tools, zoals de DuOn-Scan, DuOn-Agenda en de Milieubarometer, werden heel handig en bruikbaar gevonden. Erwin Wevers van EuroMouldings in Nijverdal vertelde dat het project ook had geholpen bij het verkrijgen van het Ecovadis-certificaat: "ik kon zo een aantal stukken die we in het Koploperproject hadden gemaakt uploaden als bewijs, en scoorde daarmee gelijk acht punten hoger". Niet in de laatste plaats werd de uitwisseling tussen de deelnemers als zeer inspirerend ervaren. Leon van den Barg: "Ik vind het gewoon jammer dat het project nu afgelopen is, want het was ontzettend inspirerend, leerzaam en gezellig".
Na afloop werd nog veel bijgepraat en werden nog allerlei ideeën uitgewisseld over mogelijke vervolgacties, onder het genot van een drankje en heerlijke vegetarische hapjes. Een volgende groep in Overijssel staat alweer in de startblokken. Op 1 november is de kickoff in het provinciehuis in Zwolle. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, met subsidie van de provincie. Interesse? Kijk dan op koploperproject.nl of meld je gelijk aan via deze link.
Comentários